Wat is BootCamp?

Bootcamp trainingen vergroten onder andere het hart-, kracht-, en uithoudingsvermogen en wordt gegeven in de openlucht. Bij Bootcamp maken we je grootser en zekerder, maar reken er wel op dat je tot het uiterste wordt gepusht. Het is echt geweldige training. Daarbij is het bij bootcamp een enorme stimulans dat je in groepsverband traint, je buurvrouw of -man heeft het net zo zwaar als jij. Doordat je elkaar motiveert, houd je het langer vol en haal je het allerbeste uit jezelf.

Wat doen we tijdens BootCamp?

De training gaat bijna altijd door, weer of geen weer. Alleen bij een weeralarm of thuis quarantine gaat de training niet door.  Basisoefeningen als pushups, squats, situps, jumping jacks en lunges worden bij bootcamp in hoog tempo afgewisseld met kikkersprongen, spring- en hurkoefeningen, sprintjes, en een stukje hardlopen. Alles wat je onderweg tegenkomt aan bankjes, boomstammen, trappen, of klimrekken wordt hierbij gebruikt.

Waarom nou juist Bootcamp?

Bootcamp is een zeer effectieve trainingsmethode om snel een strak lijf te krijgen. Als je flink je best doet, verbrand je algauw zo’n 600-800 calorieën per uur. Dat is dus snel kilo’s kwijtraken. Maar ook je conditie gaat met sprongen vooruit. Wetenschappers van de universiteit van Wisconsin ontdekten bij een experiment dat je bij bootcamp op 77 tot 91 procent van je maximale hartslag traint. Volgens de American College of Sports Medicine is dit precies de juiste snelheid om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Bovendien neem je sneller en meer zuurstof op, doordat je lekker buiten in de openlucht bezig bent. Daarnaast is het de manier om vitamine D aan te maken. In de Corona crisis al bewezen dat een hoog Vitamine D gehalte meer bescherming geeft tegen het virus! Ook zorgt bootcamp voor meer coördinatie, spierkracht, souplesse en explosiviteit. De beloning is een mooi atletisch, slank en gezonder lichaam.

 

 

De fitnessclub van Rotterdam voor o.a.:
Groepsfitness – Afvallen – Afslanken – Sporten – Skaten 

Active Sports in Rotterdam biedt voor iedereen een fitnesstraining op maat!

Contact

Active Sports / Jomijo b.v.
van Maanenstraat 8
3038CZ Rotterdam

010-4675647
Diana | STORIES

Diana | STORIES

Geplaatst op: 2019-12-02

Naam: Diana Leeftijd: 47 jaar Beroep: Pedagogisch Medewerker Functie bij Active Sports: Trainer van: Bodyattack, Bodypump en Bodycombat Sportdoel: Get Fit, Stay Fit, Get Fitter! Hier kan je...

Lees meer Archief
Nadia de M. | STORIES

Nadia de M. | STORIES

Geplaatst op: 2019-10-05

\ Naam: Nadia de Milde Leeftijd: 40 jaar Sportdoel: Alle spiergroepen trainen zodat ik sterker word Woonplaats: Rotterdam   Wat was de aanleiding om te gaan sporten bij Active Sports? Mij...

Lees meer Archief
 • in november 2012 meegedaan met de foodchallenge, niet om af te vallen maar om me fitter te voelen.

  Tamira
 • Ik wil zeggen als je koken leuk vindt en je discipline strak is je al een voorsprong hebt.

  Marco
 • Kort en krachtig, ik had een leven voor de foodchallenge, ik heb een bewuster leven gecreëerd, dankzij Jo en Michel

  Sabrina
 • Oh en de resultaten zijn natuurlijk ook belangrijk: 9 cm van mijn middel af en 3,5 kilo vet!

  Anke
 • 10 weken later en eindelijk weer op het gewicht van voor mijn 2 zwangerschappen.

  Danna
 • Koken is mijn hobby en net zoals iedereen, hou ik van lekker eten. De resultaten zijn binnen en ben ik zeer blij....

  Jeanette
 • Ik sport al jaren bij Active Sports en vooral van de pump-lessenkrijg ik super veel energie, en daarnaast voel ik me sterk!

  Eva
 • Conditie heb ik als fanatiek hardloper genoeg, maar kracht?! Met die vraag stapte ik Active Sports binnen.

  Liselotte
Tamira Marco Sabrina Anke Danna Jeanette Eva Liselotte