Wat is BootCamp?

Bootcamp is gebaseerd op trainingen van het Amerikaanse leger. De trainingen vergroten onder andere het hart-, kracht-, en uithoudingsvermogen en wordt gegeven in de openlucht. Je hoeft niet bang te zijn dat je bij bootcamp wordt uitgescholden of vernederd, maar reken er wel op dat je tot het uiterste wordt gepusht. Het is echt keihard trainen. Daarbij is het bij bootcamp een enorme stimulans dat je in groepsverband traint, je buurvrouw of -man heeft het net zo zwaar als jij. Doordat je elkaar motiveert, houd je het langer vol en haal je het allerbeste uit jezelf.

Wat doen we tijdens BootCamp?

De training gaat altijd door, weer of geen weer. Basisoefeningen als pushups, squats, situps, jumping jacks en lunges worden bij bootcamp in hoog tempo afgewisseld met kikkersprongen, spring- en hurkoefeningen, sprintjes, en hardlopen. Alles wat je onderweg tegenkomt aan bankjes, boomstammen, trappen, of klimrekken wordt hierbij gebruikt, maar ook het lichaamsgewicht van je medebootcampers.

Waarom nou juist Bootcamp?

Bootcamp is een zeer effectieve trainingsmethode om snel een strak lijf te krijgen. Als je flink je best doet, verbrand je algauw zo’n 600 calorieën per uur. Dat is dus snel kilo’s kwijtraken. Maar ook je conditie gaat met sprongen vooruit. Wetenschappers van de universiteit van Wisconsin ontdekten bij een experiment dat je bij bootcamp op 77 tot 91 procent van je maximale hartslag traint. Volgens de American College of Sports Medicine is dit precies de juiste snelheid om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Bovendien neem je sneller en meer zuurstof op, doordat je lekker buiten in de openlucht bezig bent. Ook zorgt bootcamp voor meer coördinatie, spierkracht, souplesse en explosiviteit. De beloning is een mooi atletisch en slank lichaam.

 

De fitnessclub van Rotterdam voor o.a.:
Groepsfitness – Afvallen – Afslanken – Sporten – Skaten 

Active Sports in Rotterdam biedt voor iedereen een fitnesstraining op maat!

Contact

Active Sports / Jomijo b.v.
Nobelstraat 94
3039 SP Rotterdam

010-4675647
Zuurkool van rode kool en bieten | FOOD

Zuurkool van rode kool en bieten | FOOD

Geplaatst op: 2019-07-14

Zoek jij nog een lekker recept voor dit weekend? Probeer deze zelfgemaakte zuurkool. Het is heel gemakkelijk en gezond. Biologische kolen zijn overal verkrijgbaar en je hebt geen speciale apparaten nodig. Du...

Lees meer Archief
Denise C. | STORIES

Denise C. | STORIES

Geplaatst op: 2018-06-01

If you can dream it, you can do it... 

Lees meer Archief
 • in november 2012 meegedaan met de foodchallenge, niet om af te vallen maar om me fitter te voelen.

  Tamira
 • Ik wil zeggen als je koken leuk vindt en je discipline strak is je al een voorsprong hebt.

  Marco
 • Kort en krachtig, ik had een leven voor de foodchallenge, ik heb een bewuster leven gecreëerd, dankzij Jo en Michel

  Sabrina
 • Oh en de resultaten zijn natuurlijk ook belangrijk: 9 cm van mijn middel af en 3,5 kilo vet!

  Anke
 • 10 weken later en eindelijk weer op het gewicht van voor mijn 2 zwangerschappen.

  Danna
 • Koken is mijn hobby en net zoals iedereen, hou ik van lekker eten. De resultaten zijn binnen en ben ik zeer blij....

  Jeanette
 • Ik sport al jaren bij Active Sports en vooral van de pump-lessenkrijg ik super veel energie, en daarnaast voel ik me sterk!

  Eva
 • Conditie heb ik als fanatiek hardloper genoeg, maar kracht?! Met die vraag stapte ik Active Sports binnen.

  Liselotte
Tamira Marco Sabrina Anke Danna Jeanette Eva Liselotte

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.