Zuurkool van rode kool en bieten | FOOD

Geplaatst op 14-07-2019

Zoek jij nog een lekker recept voor dit weekend? Probeer deze zelfgemaakte zuurkool. Het is heel gemakkelijk en gezond. Biologische kolen zijn overal verkrijgbaar en je hebt geen speciale apparaten nodig. Dus ook jij kunt dit gezonde gerecht maken!

 

Ingrediënten

  • 1 Rode kool
  • 1 grote biet
  • 2 ½ eetlepel zeezout
  • 10 jeneverbessen
  • 1 theelepel komijnzaden
  • 1 grote pot 
  • Een klein stukje katoen of hennep stof
  • Elastiekje of touwtje

 

Bereidingswijze

1. Verwijder de slappe bladeren aan de buitenkant van de kool en gooi ze weg. Versnipper de kool en doe deze in een grote mengkom. Snijd vervolgens de biet fijn in rondjes.

2. Sprenkel het zout over de mix en masseer het goed in gedurende 2-3 minuten. Voeg dan de jeneverbessen en komijnzaden toe. Laat de mix een uur staan. Doe de mix in een pot en zorg dat het zo vol mogelijk zit. Gebruik je vuist om de deksel erop te duwen. 

3. Schenk overblijvend sap van de kom in de pot over je mengsel dat binnenkort zuurkool is. Plaats een van de grotere buitenste bladeren van de kool bovenop de mix en duw omlaag. Zorg ervoor dat er op geen enkel moment lucht bij de kool komt.

4. Leg een dik stuk stof over de pot en maak het goed vast met een elastiekje of een touwtje. Duw de komende 24 uur zo nu en dan op de zuurkool om het compacter te maken. Je kunt de pot nu met een deksel of plaat sluiten.

5. Laat de pot 10 dagen tot 3 weken in een donkere kamer van zo’n 18 graden zitten tot deze klaar is en een lekkere zure smaak heeft. 

6. Verwijder schimmel onmiddellijk zodra je deze ziet. Zorg ervoor dat je kool volledig ondergedompeld is. Eet geen zuurkool dat in contact is gekomen met beschimmelde delen dicht bij het oppervlak. Verwijder de schimmel en het rondom gelegen zuurkool en check de rest van de zuurkool om te zien of deze aangetast is. 

7. Zuurkool kan minimaal een tot twee maanden in een verzegelde pot in een koelkast worden gehouden. Zorg ervoor dat er geen lucht bij komt om zo de versheid te behouden. 

 

Wil jij meer informatie?

Laat hieronder je gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Deel dit bericht:

Contact

Active Sports / Jomijo b.v.
Nobelstraat 94
3039 SP Rotterdam

010-4675647
Heerlijke zomerse salade | FOOD

Heerlijke zomerse salade | FOOD

Geplaatst op: 2019-07-16

HEERLIJKE ZOMERSE SALADE! Ben jij tijdens deze warme zomer op zoek naar een gezonde salade met garnalen? Dit is de salade die jij zoekt voor jouw diner!   Ingrediënten 1 Baby Romaine ...

Lees meer Archief
Filomena F. | STORIES

Filomena F. | STORIES

Geplaatst op: 2019-07-29

Naam: Filomena Ferreira Leeftijd: 55 jaar  Sportdoel: Conditie opbouwen en afvallen  Woonplaats: Barendrecht  Wat was je kledingmaat 90DAYS-back en nu: 42-38   Wat was de ...

Lees meer Archief
  • in november 2012 meegedaan met de foodchallenge, niet om af te vallen maar om me fitter te voelen.

    Tamira
  • Ik wil zeggen als je koken leuk vindt en je discipline strak is je al een voorsprong hebt.

    Marco
  • Kort en krachtig, ik had een leven voor de foodchallenge, ik heb een bewuster leven gecreĆ«erd, dankzij Jo en Michel

    Sabrina
  • Oh en de resultaten zijn natuurlijk ook belangrijk: 9 cm van mijn middel af en 3,5 kilo vet!

    Anke
  • 10 weken later en eindelijk weer op het gewicht van voor mijn 2 zwangerschappen.

    Danna
  • Koken is mijn hobby en net zoals iedereen, hou ik van lekker eten. De resultaten zijn binnen en ben ik zeer blij....

    Jeanette
  • Ik sport al jaren bij Active Sports en vooral van de pump-lessenkrijg ik super veel energie, en daarnaast voel ik me sterk!

    Eva
  • Conditie heb ik als fanatiek hardloper genoeg, maar kracht?! Met die vraag stapte ik Active Sports binnen.

    Liselotte
Tamira Marco Sabrina Anke Danna Jeanette Eva Liselotte

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.